Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Ja, det är sommar....nästan alla dagar. Det är så mycket blommor runt stan o man förstår inte riktigt hur en del träd kan producera så mycket blommor på en gång. Får dom inte Växtvärk?? Den här veckan har jag haft besök av en kompis från Övik igen. Vi har samma längtan av att se och uppleva saker så vi har jobbat på :-).  
Det har varit en hel del promenader. Stockholms Stadshus var ett utflyktsmål. 
Vid Stureplan finns det här huset. Jag vet inte vad det heter o när det byggdes men det är ju en mini av Flatiron building på Manhattan i New York. Den byggdes 1902 o är 87 meter hög o har 22 våningar. Den här på Stureplan är ju inte lika hög men den är fin ändå. När man är ute på såna här promenader runt stan så måste man ju stanna till vid en del vattenhål o stärka sig. Den här dagen hade vi dessutom 24 grader så det fick bli flera stopp. Ja det är ok med kaffe och god  kardemummabulle på Östermalm också. 

En annan dag blev det Drottningholm slott.
Ett otroligt vackert skåp men hur kommer man in i det?
När man är ute på alla dessa muséer så finns det ofta golv som man nästan inte förstår att de går att göra. Här är ett från Drottningholms slott. Tankarna går till Mats....
Kungen o Silvia bor ju på Drottningholm. Vi vet inte vilken del av byggnaden de bor på men gissningsvis ser dom väl ut över trädgården :-). 
Förutom trevliga promenader så har vi även hunnit se två biofilmer också. Det var ju lite regnigt i onsdags så då såg vi den franska filmen Madeleine och taxichauffören o några dagar innan såg vi Andra akten. Båda var jättebra! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Sommaren är här!