En regnig fredag då man är trött

Igår kväll somnade Thea alldeles för sent för att hon skulle kunna vara på bra humör idag. Det var dags att börja sovträna tyckte mamma så det tog en bra stund innan hon träffade John Blund o flög iväg med honom några timmar.
Det var inte så bra timing när det sedan visade sig att fredagens väder var regn! Vi kunde inte vara ute på altanen och leka som vi gjorde igår, vi kunde inte äta därute som vi gjorde igår, vi kunde inte gå till käj-ground och sånt är svårt för en som inte ens fyllt två år att förstå och som känner att man inte är på topp.
Alltså allt var jättejobbigt stor del av förmiddagen. Ville inte äta, inte leka och framför allt inte sova men det tyckte mormor att det var dags att göra redan 10.30 mot annars 11.30/11.45. Efter 10 minuter och även idag lite diskussioner mellan oss, typ;
- Lägg dig ner! (viskar jag)
- Sit down (viskar hon när hon lagt sig ner)
men sen när man nästa flyger ut ur rummet är hon igång igen! Är det någon som har ett bra trick för att få henne att inse att sova är både skönt och nödvändigt?

Hur som helst, efter ca 10 minuter insåg hon också att det nog var det bästa  men en tidig vila kan ju innebära att dagen blir lång tills det är dags för natti natti igen men eftermiddagen gick bra.
Leo var ledig från skolan idag men var hos Lucian från 10 - 14.30 och strax efter att han kom hem så kom även Adam hem från jobbet så då åkte vi ner på stan och fikade. Snacka om att allt är som allra bäst när man får cookies 😍.


Alldeles bredvid fiket så finns även en bokhandel så det blev en stund även där. Sen var det ju dessutom en massa jobb för Thea med brandbilen som fanns där. Ut och in i hytten, upp på flaket och ner igen. Jobb, jobb, jobb....
Leo hittade ett par böcker som han köpte för att ha något nytt att läsa. Det går åt böcker för den här killen! Vi behöver gå på biblioteket för att både spara pengar men också spara plats i hans rum. 😊
När jag sitter på fiket och njuter av te och kaka så ser jag sånt man egentligen ser ideligen men som man ändå inte riktigt vänjer sig med - dessa elledningar! Vilket strul och vilken röra det ser ut att vara. Att vi alla har el tänker man förundrad 😁. Det är nog inte lätt att vara elektriker här.....
När vi sedan kommer hem igen är det dags att köra igång för att vi ska få middag. Jenny kommer hem från jobbet och ska bara göra sig klar för nästa uppdrag - Mothers Outfront har möte ikväll. Den här fredagen är extra lång för henne så nu får vi linda in henne i bomull i helgen så att hon får vila. Det är tufft att ha 60 elever under en dag (uppdelat i två grupper) men nu har det varit extra stort stresspåslag några dygn. 😳

Egentligen behöver vi prata en stund men det är rätt rörigt så det får bli mer exakt imorgon men hur som helst - hon har en elev på skolan som är mycket labil och hur har det nu gått? 
Förra fredagen hade hon ett prov för dom. När hon sedan rättar dessa nu under veckan och kommer till den här killens papper börjar sirenerna tjuta och lamporna blinka. Han har lite knapphändigt svarat på frågorna men förutom det så har han skrivit en massa osammanhängande runt omkring på papperet. Think about the South. I can report you for this. I don´t understand quiz no 9, och en massa, massa mer som knappt går att läsa. 
I onsdags tog hon därför kontakt med sin chef och skickade över ett foto av papperet till henne. Hon i sin tur tog kontakt med någon annan och det visar sig att den här eleven är känd sedan tidigare. Han hade kört samma mening som han gjort till Jenny några veckor tidigare - att han inte kunde köra till skolan för han hade blivit slagen av sin tvillingbror med en CocaCola-burk, liknande nerskrivna osammanhängande meningar med mera, med mera. 
Då hade Studenthälsan blivit inkopplad tillsammans med den lärare han hade på någon kurs då och det hade beslutats att för att han skulle få fortsätta utbildningen så måste han infinna sig till träffar med en psykolog. Det hade han inte gjort! Chefen kontaktade honom nu på torsdagkväll och påminde om denna överenskommelse plus att det nu även inkommit fler funderingar på hur han mådde. 

Han menade att han bara hade sagt ok till överenskommelsen för att komma ifrån mötet - han var sen till ett prov ansåg han, vilket inte heller var sant. Han hade dock inte visat något tecken på att ha kopplat ihop det här med att någon fler klagat/funderat över honom nu och att det kunde vara Jenny. Chefen menar att det är ok för Jenny att ha lektionen på fredag. För Jenny o mig känns det inte alls bra. Man vet aldrig NÄR och OM en sån här person flippar ur totalt - det har hänt förut och det kommer tyvärr att hända igen. 

Jenny skrev också ett mail till honom på torsdag där hon bad honom komma tidigare till fredagens lektion så att de kunde prata igenom provet och det som han inte förstod. Hon skulle under samma tid ha en annan elev som skulle skriva ett prov så hon skulle inte vara ensam. 

Efter jobbet idag ringer hon oss från bilen men vi hinner inte prata så mycket men hon hinner berätta att killen kom till skolan idag men var inte alls på bra humör. De brukar starta kursen med en stunds meditation men då kliver han upp och går ut ur klassrummet och står ute och sparkar i väggen så att det stör de övriga. Sen kommer han in och hämtar sina böcker o grejor och går för dagen! De övriga i klassen inser att det är något alldeles speciellt med den här killen och en del skrattar åt honom när han går. 
Sånt känns inte bra i maggropen. Det här är en kille som behöver hjälp och det lite snabbt. Han är vuxen!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil