Fredag den 13:e!

Hej, Jag heter Ingegerd. Jag ska försöka dela lite av min vardag. Har tänkt starta en blogg länge men inte kommit igång, men nu....kanske 😊

Idag är det fredag den 13:e april. Packningen av våra väskor hade påbörjats så att vi skulle komma ihåg allt inför resan till Stockholm på måndag och vidare till New York på tisdag men ibland blir det inte som man tänkt sig.
Igår fick Mats nytt tråkigt besked när det gäller hans cancer. Metastaserna som tidigare upptäckts långt upp på höger och vänster lunga har nu spridit sig till lymfkörteln mellan lungorna. Det positiva nu är att Onkologen Camilla i Umeå föreslår att de nu kan göra strålning - det beskedet fick vi inte när de satt i lungorna.
Förslaget då var att prova en tablett per dag i tre månader för att se om den kunde blockera de Androgena receptorerna som vid analysen av den bortopererade tumören visade sig finnas i ett förhöjt antal. Är dom "bränslet" för cancercellerna så kanske de kan stoppas? Mats startade med medicinen den 19/3. Hittills har han klarat sig rätt bra från alla biverkningar som bipacksedeln räknade upp. Allt från yrsel, svettningar, vallningar och hela vägen till hjärtinfarkt! Han fick en ordentlig känning av illamående några dagar när han ätit medicinen en vecka men sedan har allt varit lugnt.
Nästa röntgen, som nog blir i början av juni, kommer att jämföras med bilderna från den 5/4 - då kan man se om medicinen har någon effekt.

På tisdag 17/4 åker han till Umeå och inställer sig till förarbetet inför strålningen som sedan startar veckan därpå, 25/4.

Tillsammans har vi beslutat att jag ändå åker. Går allt bra så kan Mats åka senare. Vi håller tummarna!

Så nu är hans resa avbokad. Resväskan tömd och tillbakaställd i förrådet. Jättetråkigt men det finns inget alternativ.

2017/2018 kom vintern tidigt - jag kommer inte riktigt ihåg när den startade - men 19:e november tror jag att Leif plogade vår lilla väg för första gången den här säsongen. Den 1 februari drog värsta snökanonen in i alla fall. Det snöade och blåste helt otroligt. Det kom nog en halvmeter på ett dygn och eftersom det blåste så kraftigt så blev det ordentliga snödrev också så vi hade snön till midjan på vissa ställen.
Nu är vi snart i mitten av april och fortfarande har vi massor med snö kvar. Det känns bra att lämna det här ett tag. 😜



Kommentarer

  1. Snön är i stort sett borta nu. I alla fall på vår tomt ☺
    /Inger

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil