Min och Theas Tvätt- städ- och jobbardag 😊

I måndags var det väldigt kyliga vindar när jag väntade några minuter tills Leo var klar med sin fotbollsträning. På tisdagen kom värmen och det med besked! Det har varit tre otroligt varma dagar, 30-31 grader. Jag som älskar värme har inga problem med det men för en tvååring så är det rätt tufft. Vi har börjat dagarna väldigt tidigt med att gå till käj-ground. Efter 10.30 börjar det vara jobbigt med värmen för Thea så resten av dagarna har varit endera inomhus eller möjligen i skuggan ute på altan.

Idag har vi haft det schåigt. Imorse körde jag igång en tvättmaskin direkt när jag gick upp. Föresten finns det såna här tvättmaskiner hemma? En sån här hade mamma någon gång på 60-talet har jag för mig. Här är dom väldigt vanliga.


Jenny åkte till jobbet kl 07.15 som vanligt men sen drog Thea o jag iväg till käj-ground redan 08.20 precis som vi gjort tidigare i veckan men idag blev det inte lika varmt som tidigare i veckan, kanske ca 25 men dessutom mulet och att slippa stekande sol gör en hel del.
En lååååång stunds gungande blev det men även lite rutschkaneåkning både för Thea och för Bobbo (en av Babblarna) som också fick äran att följa med idag. Klockan 10.20 var vi hemma igen. Tvätten var klar och efter lite lunch så körde vi igång med dammsugningen också. Det är lika bra att vi jobbar på nu för i helgen är det både fotbollsmatch och kalas som ska klaras av.

Samtidigt som man går här så funderar jag också på hur det går för Jenny på eftermiddagskursen. Skolledningen tog beslut nu under veckan att problemkillen måste färdigställa kursen på distans så han har meddelats detta. De har även satt in polis som ska vara på skolan idag. Det är ju bra att de tar allt på allvar men Jenny vet samtidigt inte om det här var rätt metod mot killen. Han behöver hjälp! Inte att dörrarna stängs eftersom.
Det visar sig att strax innan Jenny ska starta sin eftermiddagskurs så söker hon den sekreterare som kan veta hur det är med hennes chef som drabbades av en fallolycka i förra veckan och opererades. Sekreteraren är inte heller där men istället träffar Jenny en professor på skolan som berättar att chefen avled för några dagar sedan och dessutom har sekreteraren drabbats av en stroke igår. Så mycket tragiskt, jobbigt och tråkigt att höra. Båda var i 60-årsåldern.
Därefter träffar hon den polis som är inkallad som hjälp för Jenny. Han berättar att killen är inlagd på sjukhus men han vet inte anledningen. Gissa om tankarna går igång? Vad kan ha hänt med honom? Har han gjort sig själv något? Har han blivit slagen? Har det hänt någon olycka. Ja, alla tankar kör igång men ingen vet. Polisen ska stanna en stund.
Senare under eftermiddagen kommer två andra poliser men de är inte uppdaterade på att killen ens ligger på sjukhus.
Vilken dag på jobbet!
Nästa fredag är hennes sista jobbardag med studenter så då får hon koncentrera sig på betygsättning och annat som avslut på kurserna plus avhandingsjobbet som rullar på samtidigt. Känns skönt att få lägga bort någon av bitarna men nu blir det först endera medverkan i minnesstund eller begravning till veckan.

En positiv del idag är ändå att Jenny besökt en fjärde förskola för Theas räkning. Den finns på skolan där hon jobbar och den var bäst hittills. Men dyr! Till alla som klagar på allt möjligt i Sverige så påminner jag återigen om att vi lever i ett fantastiskt land med en fantastisk föräldraförsäkring och låg kostnad för barnpassning. Det gör att alla som vill kan jobba utan att ekonomin sätter stopp. Här är det inte så och därför är många kvinnor hemma och tar hand om barnen medan mannen arbetar. Sånt kan bli tungt sedan när det är dags för pensionen - och då är kanske inte mannen ens kvar. 😟
I alla fall....Den här förskolan var dyr men inte så väldigt mycket dyrare än de tre övriga men nu var det bättre lokaler (inte sunkiga med dålig ventilation som de övriga hade) dessutom både bibliotek, gymnastiksal och ute-käj-ground. På minussidan (men där står två av de övriga också) är att man måste ha med lunchbox och t o m mjölk. Förskolan står för snacks och vatten, Ja, vad kostar det då? $1200/mån! Hemma är det väl typ 12000 kr...jag vet inte. Skulle lönerna vara 10 ggr mer så spelar det ju ingen roll men så är det inte för medelamerikanen eller om vi bara ser lokalt - inte för Long Island-borna. Många har nog typ $10/tim och den lönen räcker inte långt.

Tack vare det fantastiska stipendium som Jenny fått så kan den här ekvationen gå ihop men motprestationen är stor för att få kvittera ut dessa pengar och dessutom under tidspress. Sedan är Thea inte en framfusig liten tjej som släpper sargen (läs mamma, pappa, mormor) och kastar sig i famnen eller tillsammans med en massa nya barn direkt men vi får väl komma ihåg att hon inte ens är två år så allt kanske går hur smidigt som helst. Vi får hålla alla tummar vi kan för att alla bitar ska fungera bra men funkar barnpassningen bra så funkar nog avhandling- och undervisningsjobbet också.

Där hemma har Mats nu klarat av den här veckans strålningar och nu är det tre strålningsbesök kvar. Tidigare i veckan hade han ont mellan skulderbladen när han lyfte armarna men var inte säker på om det hade med strålningen att göra eller om han sträckt sig på något sätt. Det gick tillbaka när det var en ledig dag, 1/5, så då trodde han på sträckningsalternativet. Nu har det kommit tillbaka så det är nog en strålningsbiverkan 😟.
När man är utsatt för denna press både fysiskt och mentalt så måste man ändå försöka hitta något positivt så nu får vi vara glada för att han inte har ont hela tiden utan när han lyfter armarna. Må två strålningsfria helgdagar ge lite återhämtning för kroppen. Han har efterfrågat "utresetillstånd" av läkaren då han så gärna vill komma över till oss så snart allt är klart men idag fick han inget svar från henne (han träffade henne inte ens) så det är bara att sitta lugnt i båten och hoppas att hon ger grönt ljus nästa vecka.








Kommentarer

  1. Oj vad mycket du skrivit och vad jobbigt för Jenny. Mats var hit och hämtade Trico Graden för att behandla mot rådjuren. Hoppas det går bra och att ni får behålla jordgubbarna.
    Vi tänker på Mats och håller tummarna att han får åka över till er så snart som möjligt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil