Borta bra men hemma Bäck!

Vi körde hemåt på torsdagen och efter en snabbvisit hos Nordbergs Optik i Sundsvall där Tina fixat till Mats solglasögon och sedan en god middag hos Westerlund/Brorstads i Härnösand så kom vi hem till Bäck vid 22-tiden.
Den 8:e april skottade vi upp en gång till lusthuset där Silky brukar ligga. Vi skottade inte för Silky 😊 men för att inte Eva skulle försvinna i snömängderna om hon skulle gå dit och öppna och stänga dörren. Så här såg det ut då....
Ja,  bortse från min klädsel med täckjacka, klänning och tumhandskar 😁. Vi hade alltså snö upp till låret! 
Så blev det ju inte så att Mats kunde åka som det var tänkt men när han sen åkte den 12 maj så var det  bara snö kvar på skuggiga ställen. Allt tinade väldigt snabbt trots mängden så redan de första dagarna i maj hade isen försvunnit o i stort sett all snö. 

När vi nu kom hem i torsdags så är det i stort sett dagsljus trots att det är sent. Såååå härligt med ljusa nätter! Love it!
Efter en rundvandring, både inne och ute så ser vi vad våra fantastiska grannar gjort. Gräsmattan är klippt. Posten ligger i prydliga högar. Blommor och katt mår finfint. Dessutom har vi flaggstång! 😁 Vår flaggstång blåste av i höstas och Mats beställde en ny på Bygma. Eftersom snön kom tidigt och man kan ju inte ta en flaggstång på biltaket så blev det ingen leverans då. Däremot hann Mats göra fundamentet för den nya stången.
Nu hade vår granne som jobbar på Bygma tagit hem den i samband med en annan leverans och dessutom, tillsammans med en annan granne, burit ner den till oss och sedan upp den till vår uteplats och därefter monterat upp den. 
Vi har världens bästa grannar! Tack alla!

Nu har det gått tre dagar och vi jobbar oss sakta framåt så att vi ska vara i takt med tiden. Trädgårdsmöbeln är framme. Lite av blommorna är inköpta. Potatisen vi fick av Brorstads är satt. Lusthuset är dammsuget och alla 30 rutor är putsade. Det finns massor att göra men vi fortsätter gno på en annan dag.


Imorgon åker vi till Umeå för provtagning och två olika läkarbesök. Återbesöket på öron, näsa, hals  var Mats kallad till sedan en tid tillbaka. Det andra besöket ordnade onkologen Camilla Karlsson när hon ringde i tisdags. Helt fantastiskt hur de kan koordinera besöken i Umeå! Så här har det varit hela tiden. Verkligen flexibel och inte alls stelbent som man alltid uppfattat sjukvården tidigare och som så många vittnar om. Andra borde kanske titta hur Norrlands Universitetssjukhus (NUS) jobbar 😜. Kanske det går att kapa köerna? Vem vet?
Benvärken har flyttat sig de senaste dagarna och sitter nu i höften. Den antika käppen från second hand på Long Island är utbytt mot krycka och utan den så är det svårt att ta sig fram. 😟
Hoppas att de kan ge svar på vad det kan vara. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil