Skelettscintigrafi på Norrlands universitetssjukhus, Umeå

Strax efter kl 09.00 imorse fick Mats en injektion av ett radioaktivt spårämne. Vid 13-tiden var det sen dags för skelettscintigrafin och en halvtimme senare var allt klart. Det radioaktiva spårämnet gör att det "lyser" där det händer något när scintigrafin går  över kroppen. Må det vara släckt överallt! 🙏

Inga biverkningar eller andra känningar på något sätt.

För att samla kraft inför morgondagen och komma ifrån sjukhusmiljön åkte vi sedan till Skulpturparken i Umedalen. En fin plats att flanera i med många välarbetade skulpturer.
Forest Hill - Buky Schwartz

Räddningsplats - Gunilla Samberg 

The Art Guys, Love Song for Umeå - Galbreth and Massing

Klassresa - Kari Cavén

Vegetation Room VII - Cristina Iglesias

A Paath II. 160 men´s jackets, steel, wire, wood. Kaarina Kaikkonen

Vi hann också med ett besök på Bildmuseet inne i stan. Väldigt fina lokaler och utställningarna var också bra. En fin dag i Umeå trots att anledningen till besöket i stan hade kunnat vara annat.

Nu övernattar vi på Patienthotellet och samlar all tänkbar styrka inför morgondagens besked. Känns gruvsamt men efter att vi hört några korta delar av två program på P1 idag så känns det även hoppfullt. Det forskas lite här och där för att lösa cancerfrågan och åtminstone ge cancercellerna en ordentlig match och redan nu finns en hel del behandlingar klara.
Kropp & Själ på P1 idag handlade till stor del om Marie Curies arbete men också om dagens forskning som bl a professor och överläkare på NUS, Katrine Åhlström Riklund gör.
Även dagens Sommar i P1 med Mouna Esmaeilzadeh läkare och hjärnforskare ger hopp. Lyssna gärna på dessa program. Mycket intressant.
Älskade gubbe ❤️  Imorgon gäller det.....

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil