Svartbjörn, Opossum, Gräshoppor/Syrsor, Ekorrar

Körningen från Vermont gick bra. Det var rätt mycket trafik men kanske inte helt vansinnigt då vi slapp köer i stort sett hela tiden. Annars är ju Memorial Day Weekend en helg då många åker från stan och besöker släkt och vänner och får en extradag ledigt. Nu kanske vi hann köra ner innan de flesta vände hemåt så allt gick smidigt men nog behövs det att man är två för att undvika alltför många felkörningar. 😁 Det är bra om man ligger lite före inför filbyten för att byta motorväg.
Efter ett par timmars körning fick vi se en Svartbjörn springa bredvid motorvägen. Det var ju lite extra underhållning men tyvärr ingen möjlighet till fotografering. Snor en bild på nätet istället.
I tisdags började Mats röja i tvättstugan då de kanske ska köpa ny tvättmaskin och tumlare dit plus flytta om maskinerna utifrån dagens alternativ. Den som designade tvättstugan måste ha gått på några tyngre droger, varit blind eller möjligen kanonfull för ingenting är praktiskt.
Eftersom rummet är litet så blev det varmt så han öppnade Kalle-Anka-Fönstret (du vet såna man lyfter upp halva nedre rutan). Hade fönstret öppet några timmar även mot kvällen och mörkret så när vi senare på kvällen hade byggmöte där nere så hade vi även två modell större gräshoppor som tittade förskräckt på oss. Lite för stora för att ha inomhus tycker jag men eftersom de hittade ett gömställe så stängde vi dörren o la en filt i gläntan nertill på dörren som skydd mot rummet där vi sover.😁😁

Roxie, hunden som ingick i husköpet (de blev såklart tillfrågade och svarade ja) formligen flög ut på altan och vidare ut på gräsmattan på baksidan igår kväll. Skällde som hon brukar göra men det brukar i regel vara någon dj%#°&)la ekorre (vilket det finns mängder av) som hon måste jaga bort alternativt att hon hör getterna eller någon av de andra djuren som en granne har och som bor på gatan med tomter som vetter mot vår baksida. Hur många djur den här grannen har vet vi nog inte men trots Adams klagomål hos "kommunen" så fortsätter djurhållningen på en liten stadstomt. Nåja, Roxie tål dom inte heller så hon skäller ut dom mest dagligen trots att hon inte ser dom.
Igår kväll gav hon sig inte trots tillsägning av Jenny och man kan ju inte ha en hund skällande så Jenny gick ut för att se varför Roxie levde om som hon gjorde. Då fick hon se två nordamerikanska opossum! Alltså modell; nästan halvmeterstora pungråttor. Roxie fick kopplas och tas in för annars har hon nog stått därute inatt. 😁
Det är tur att vi har Roxie som inte missar särskilt mycket. Ja, det ska vara mössen då som familjen hade besök av på mellanplanet ifjol höst. 😁 Då sov Roxie sött uppe i mattes sovrum och så länge matte ligger där så stannar även Roxie där. Det kan gå många timmar in på dagen om matte är sjuk eller så, Roxie behöver inte gå ut förrän matte kliver upp.
Det är vakthund det! 😜 Mössen lever loppan men matte kan vara säker😁😁😁

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil