Från Hav till Fjäll


Sommarvärmen fortsätter spruta över landet så i lördags bestämde vi oss för att åka upp till Henriksfjäll. För ett drygt år sedan så köpte ju Mats en risig gammal stuga av sin bror. Då var ju hälsan bättre än den är nu och Mats som vanligt full med kraft och idéer att kunna reparera upp den. Av olika anledningar så startade inte projektet då men även Jens var dit då och tyckte att det var värt ett försök.
Stugan byggdes av Mats pappa på 60-talet som en enkel fiskestuga. Mats bror byggde ut den med två mindre sovrum men det blev aldrig färdigställt. De senaste tio åren har den stått tom o förfallit mer och mer.
Nu lastade vi spis, färg, verktyg, mattor, madrasser och en himla massa mer o drog iväg.  Jens o Stina var hos Stinas mamma i Vilhelminatrakten så de kom senare på kvällen.
Eftersom stugan är i så dåligt skick så hyrde vi en stuga på Hotell Granen. På söndag gick startskottet för arbetslaget och på tisdag strax efter lunch blåste vi av. Väggarna i de små sovrummen målades. Golvmattor las in. Taklister, innerdörrar och foder monterades. Elen till spisen och diverse kontakter installerades. Sly och gräs klipptes o trimmades. Den rasade altanen rätades upp delvis och resten sågades bort. Bilen lastades igen men nu med sånt som skulle till återvinningen.  Fullt ös med andra ord men sen fanns ett rum med två sängar i och det andra lilla rummet som ett litet kök med spis, ett par skåp, köksbord, stolar och kökssoffa. 
"Storstugan" får bli  ett kommande projekt. 
Visst gjorde vi många arbetstimmar men vi hann också med att ta en tur upp förbi Kittelfjäll och se dessa storslagna fjäll och fina natur. 

På tisdag eftermiddag startade Mats o jag hemresan och Jens, Stina och Pablo gick ut på en vandring från Grönfjäll och med en övernattning i tält. Det var visst en fantastiskt fin tur och man ser ju på Pablo hur han njuter av våra vackra fjäll. 😊 Men det var varmt....när vi startade vid 15-tiden var det 30 grader och nästan ingen vind. 

Mats och jag hälsade på Stinas mamma i Mårtensliden och fick både middag och en trevlig stund hos henne. Hemresan sen var helt fantastisk med solnedgången. Var inte hemma förrän vid midnatt. 


På onsdagen var det provtagning inför XGEVA-injektionen som ska göras på fredag. F ö så var det ju ca en timmes tömning av bilen på återvinningscentralen men det kändes väldigt skönt att ha kunnat få med det från stugan och städat upp där. 
Jens och Stina kom tillbaka till stugan från vandringen och bestämde sig för att sova där en natt innan de skulle åka ner till Marianne i Mårtensliden. Övernattningen gick utmärkt säger de! 😁
Här hemma fortsätter värmen ett tag till. Det brinner på en massa ställen i Sverige....må vi slippa det här hos oss. ✊


Kommentarer

  1. Oj vad duktiga ni har varit. Det måste kännas skönt att det nu är gjort.
    Är det era egna jordgubbar ?
    Vilka mumsiga 😎
    Varmt och klibbigt är det.
    Man orkar inte mycket 😥


    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil