Plötsligt händer det!

Vi har ju den varmaste sommaren på typ 250 år, men tyvärr inträffade den när Mats har svårt att gå så vi valde att varken lägga ut bryggor eller båt i år. Det kan vara svårt för honom att både gå i och ur båten. Är det dessutom lite sjö så kan hans krafter behövas  för att lägga till eller lägga ut från stränder. Alltså beslutet var rätt lätt att fatta.
Jag har inte saknat båtturerna så mycket för jag är nog nöjd bara jag har sol och värme 😊. Får jag dessutom se ut över vatten - ja, då är jag helnöjd. Mats däremot har nog saknat båten mera men det är som det är.
Nu har vi ju återigen vänner som fixar 😁
Igår kväll kom nämligen Lena, Fredrik, Bobby och Sture och hämtade oss med sin flotte och körde oss till Timmerviken där de bjöd på middag. Alltså första gången som vi åkte ut genom Sandlågan i år. Det är lätt att gå ombord på flotten och dessutom är man ju inte ute med den när det är blåsigt så det blev en kanonkväll! Jättemysigt! Tack!
29 juli och SMHI har börjat prata om en förändring i väderläget. Deras prognos för de närmaste tio dagarna är att det fortfarande kommer att vara varmt, 22-25° men det kan även bli lite regn kanske med inslag av åska. Må inte åskan slå ner någonstans och starta nya bränder bara. Enligt SOS Alarm har vi  37 bränder i Sverige idag, en del med enbart eftersläckningsarbete men det är och har varit tuffa veckor för alla som jobbar med bränderna. Otroligt nog är vi rätt förskonade här i trakten trots att det är knastertorrt i markerna.

Så plötsligt händer det! 
På förmiddagen började ett lätt regn till och från. Vid lunchtid kom en ordentlig åskskur. Åskan var inte alltför hård men ett par ordentliga smällar fick vi höra.


Sen brakade det loss ⛈☔️


Totalt har vi väl fått ca 10 mm idag så det behövs mycket mera men det är nog bra om det kommer i små mängder varje gång för annars ställer det nog till mer än det gör nytta.
Om man kan få beställa sånt 😄

Jens har bakat en Banankaka och jag har bakat Kärleksmums så vi ägnar eftermiddagen till att fika goda kakor. 😁☕️

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil