Sommar, sommar, sommar đŸŽ¶đŸŽ¶đŸŽ¶

Innan vi kom hem frĂ„n USA sĂ„ hörde vi hela tiden om vĂ€rmeböljan hĂ€r hemma. Man tĂ€nker lĂ€tt dĂ„....hmmmm typiskt, nu Ă€r vi inte hemma de fina sommardagarna/veckan/veckorna som vi brukar fĂ„ varje Ă„r innan det gĂ„r ner mot det mer vanliga + 15°-+18° och kanske regn, regn, regn men i Ă„r Ă€r ett annorlunda Ă„r sĂ„ nu Ă€r vi en bit in i juli och fortfarande har vi en fantastisk vĂ€rme. Det Ă€r kruttorrt i skog och mark och eldningsförbud hĂ€r och i stora delar av landet. Dessutom visar meteorologernas kartor inget regn den kommande veckan heller. Det Ă€r inte mĂ„nga droppar regn som kommit hĂ€r vid kusten sedan snösmĂ€ltningen och den gick ju med en rasande fart pĂ„ nĂ„gra dagar.

Mats har förbÀttrats en del i vÀrken men gÄr i regel med krycka fortfarande. Dock har det kommit nÄgra Äterfall och sÄnt Àr ju bÄde fysiskt och mentalt jobbigt. Man tÀnker ju lÀtt att "nu börjar det om igen".
De "bra" dagarna - vilket Ă€ndĂ„ Ă€r de flesta - har vi försökt göra lite utflykter eller kanske bara varit hĂ€r hemma och njutit av sommaren. Även besök förgyller ju dagarna.
30 juni Ă„kte vi till Box Whiskyfestival och gjorde ett par provsmak. HĂ€r skĂ„las det med en japansk whisky. 😁
1 juli var det uteteater vid NÀtra HembygdsgÄrd. Bo R Holmbergs uppsÀttning av Ge oss musik - och tvÄ Mariekex. JÀttebra och en skön dag i solen igen.
I början av veckan var han sedan med en golvlÀggarkollega och avslutade ett jobb som han startat upp innan USA-resan. Som tur var kunde PEO göra mattjobbet men Mats var med och hantlangade ett par dagar.
PÄ torsdagen skulle han flytta en verktygslÄda i bagaget och tyvÀrr sÄ strÀckte han sig ordentligt i axeln. Riktigt skrikont men sakta men sÀkert har det gÄtt tillbaka sÄ nu Àr det uthÀrdligt men fortfarande inte bra.
Varför sÄnt hÀr hÀnder Àr ju svÄrt att sÀga men visst kan man tro att kroppen Àr försvagad pÄ olika sÀtt sÄ ett sÄnt hÀr lyft som han gjort sÄ mÄnga gÄnger förr stÀller till det ordentligt nu.
Det Ă€r alltsĂ„ vĂ€ldigt lĂ€tt att göra fel. 😟

Sverige har vunnit över Schweiz pÄ fotbolls-VM och dÀrmed gÄtt till kvartsfinal.
I kvartsfinalen fick de möta England som dessutom vann sÄ dÄ var det roliga slut men det var kul sÄ lÀnge det varade tycker Àven vi som inte alls Àr sÀrskilt fotbollsintresserade.

Onsdag den 4 juli gjorde Mats en CT-Thorax, lungröntgen. Dessa bilder ska jĂ€mföras med bilderna frĂ„n den 5:e april och eftersom test-medicinen som han tagit i nĂ€stan tre mĂ„nader inte fungerade sĂ„ kĂ€nns det som Mats sĂ€ger; Jag vill inte veta förĂ€ndringen pĂ„ dessa bilder. 😟

Jens, Stina och Pablo kom i torsdags och det Ă€r ju roligt för oss alla - utom Silky đŸ˜Č. Hon befinner sig mestadels ute, gĂ€rna under lusthuset, sĂ„ pĂ„ kvĂ€llen nĂ€r Pablo gjort kvĂ€ll fĂ„r man försöka lirka fram henne. Nu har hon ju dessutom fĂ„tt en grannkatt som jagar henne ute sĂ„ hon bĂ„de frĂ€ser, skriker och slĂ„r omkring sig men den katten blir inte ett dugg rĂ€dd för det. Den kom till och med in i vĂ„rt hus och Ă„t av hennes mat! Hur mycket ska man tĂ„la tyckte Silky? Förhoppningsvis Ă€r det en sommargranne som Ă€r Ă€gare sĂ„ att den Ă„ker tillbaka hem om nĂ„gra veckor men vi vet inte Ă€nnu.

Idag har Mats varit ute och hjĂ€lpt PEO litegrann igen. Den hĂ€r gĂ„ngen Ă€r det en flytspackling som ska göras. Återigen en av Mats kunder som PEO fĂ„r ta hand om. Tack PEO!
Man kan kanske tycka att Mats ska ta det lugnt och det gör han ju pÄ ett sÀtt nÀr man jÀmför hur livet har varit tidigare, ja bara för nÄgra mÄnader sedan, men det tar nog tid att stÀlla om och inse att man har en massa vilja i kroppen men att den tyvÀrr inte orkar och kan utföra det som tÀnks. Det Àr lÀttare sagt Àn gjort att sÀtta sig ner och titta pÄ.

Sen inser man nog inte vad han/vi har framför oss men nĂ€r han idag blev uppringd av Palliativa teamet pĂ„ Örnsköldsviks sjukhus (som fĂ„tt remiss frĂ„n UmeĂ„) och den personen gör en bedömning att Mats inte behöver prioriteras nu men samtidigt informerar att de Ă€ven kan utföra smĂ€rtlindring i hemmet, ja, dĂ„ kommer tĂ„rarna och tankarna....Vad har vi framför oss?
SĂ„na tankar lĂ€gger vi Ă„t sidan nu i alla fall. Vi löser problemen nĂ€r de kommer o lĂ„ter dom inte ta över all vĂ„r tid nu. Nu Ă€r NU och dĂ„ Ă€r DÅ.

En hundvalp och hans husse och matte finns omkring oss och det Àr en fröjd att se och ha dom hos oss.

The show must go on....




Kommentarer

  1. HÀrligt. Det Àr ju Spansk vattenhund, eller ?
    Silky har det jobbigt ser jag. Stackarn. Men det Ă€r inget mot vad ni har. 😱
    Jag ser ju att ni fyller dagarna med allt möjligt och det hjÀlper.
    Ni fÄr gÀrna hÀlsa pÄ. Vi kommer vÀl ut nÀr det passar för er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Pablo Ă€r en Spansk Vattenhund och gör skĂ€l för namnet 😁, han gillar att bada. Det Ă€r sĂ„klart jobbigt att gĂ„ omkring med en tjock pĂ€ls sĂ„ han mĂ„ste svalkas av emellanĂ„t men vĂ€rre blir det nog nĂ€r han flyttar till New York men förhoppningsvis har de AC dĂ€r de kommer att bo.

      Radera

Skicka en kommentar

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

Sköna Maj vÀlkommen och nu med sommarvÀrme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil