Höga Kusten

Värmen fortsätter! Det är extremt torrt. Blåbärsriset och mycket annat är brunt och uttorkat. Många björkar har gula löv. Det brinner fortfarande på många ställen i landet. Tack och lov har vi inget i  vår närhet....ännu.
Jens, Pablo och jag gick en sväng efter Höga Kusten-leden ut mot Balesudden igår. Pablo passar gärna på och tar ett dopp på hemvägen. Är man vattenhund så är man. 😁
Oringen - Sveriges stora orienteringsfest med ca 18000 deltagare är i Örnsköldsvik i år. Staden är lite annorlunda p g a det. Vi har flera campingplatser både i centrala stan och lite utanför. Många av besökarna har cyklar med sig 😁. Hur man kan hitta sin cykel mitt i den här röran vet jag inte men de är ju orienterare så svårare problem har de väl haft 😁😁
Idag har vi haft ovanligt mycket kraft - oftast får man inte mycket gjort då det är så varmt - men idag har vi städat upp i en hög med plankor av bättre och sämre kvalitet så nu är VW-bussen packad med sånt som ska till Må Återvinning. Det får bli morgondagens arbete. 
Som belöning åkte vi ner till Skules norra entré och gick till Salsviken och fikade. Ingen lång promenad men gubben hängde med. 
Trots att vi bara gick en kort sträcka så hinner man uppleva en helt fantastisk natur. 

En del av Salsviken håller på att förvandlas till en insjö p g a landhöjningen. 
Ja, vad heter blomman? Fin är den alla fall.

Ikväll/natt blir det en total månförmörkelse en s k blodsmåne. När solen och månen ligger i en rät linje med jorden i mitten så blir det en total månförmörkelse.
Här i norr kommer vi kanske inte att se den alls då månen ligger lågt ner på himlen och dessutom är det ljust, även på natten. 
Dessutom skulle vi ju kunna passa på att se Mars också som är närmare jorden än annars. 


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil