Återbesöket i Umeå och dagarna med Jens och Jenny

Vi fick en fin sensommardag i Umeå på måndagen. Varmt och skönt.

Patienthotellet ligger alldeles intill sjukhuset och personalen som arbetar där har sköterskeutbildning i botten så det finns alltid någon att prata med om något inträffar - sjukdomsmässigt. På dagtid finns även kontaktsköterskor från Onkologen stationerade på hotellet så en av dom fick jag konsultera vid 14-tiden då Mats redan då började få ont. Hon gav grönt ljus till att ge 4 st kortisontabletter och efter en stund lättade smärtan.
Jenny fick sova ett par timmar o vi andra åkte ner på stan, åt glass o gick lite längs strandpromenaden.
På kvällen åkte vi in till stan och gick ut och åt en fin middag. Det var ju vår bröllopsdag 😁. Fick en superfin blombukett av Jens och Jenny ❤️
Försökte oss också på en uppdatering av bröllopsfotot men det skulle behöva photo-shoppas 😜
Jättetrevlig kväll! ❤️❤️❤️❤️

Man bävade för natten mot tisdagen och tänkte att nu kommer han nog behöva ta kortison under natten då det annars skulle gå så många timmar från kl 14 på måndagen till ca 08.00 på tisdagen men natten gick bra. Lite toa-spring som vanligt vilket det är numera.

Även tisdagen visade sig från sin allra bästa sida, vädermässigt, även om det var lite kyligare p g a vinden. Efter frukosten åkte vi till Bäcksjön utanför Umeå där vi kunde gå en liten slinga i skogen och bredvid sjön.
Sedan gjorde vi ett besök på Västerbottens Museum på Gammlia där vi även åt lunch. Min kära kusin, Åsa Granström fanns också med bland Bothniasalong 2018 utställarna. Hon har flera talanger när det gäller konst, både målning av ikoner, textila saker samt målning i olja. http://www.asagranstrom.se

Sen var det då dax....Återbesöket hos Camilla, läkaren....Tungt...
Mats beskrev den andfåddhet han har samt även magsmärtan. Hon lyssnade på lungorna och kunde inte höra att han har vätska i lungorna. Ska beställa en lungröntgen som han får göra i Örnsköldsvik. Trycker på olika ställen i magen och Mats känner av smärtan. Beskedet hon ger är att levern är avsevärt förstorad och att det finns metastaser på flera ställen (det vet hon utifrån den röntgen som gjordes på Danderyds sjukhus). 😢Tar blodprov som visar levervärdet samt även blodsocker då det kanske är anledningen till toa-springet. Kortisonet ger förhöjt blodsocker. Svar på dessa prover får vi inom några dagar.
Medicinen ställs in och en del tas bort. Nu blir det 6 st kortisontabletter på morgonen och 1 långtidsverkande morfintablett morgon och kväll. Däremellan kan han även ta korttidsverkande morfin. Kortisonet kan också tas när smärtan börjar komma. 
Beskriver lite det troliga kommande förloppet....buhu....😭 Nu går vi in i en ny fas. Hon ska kontakta Hemsjukvården som får komma hem och se vilka hjälpmedel vi kan behöva hemma. 
Tårarna rinner på oss alla.....

Återigen blir vi golvad men reser oss igen efter ett tag. Vi samlar oss och åker hemåt. Äter en fin middag på Levar Hotell i Nordmaling. Har trevligt tillsammans.

Väl hemma kommer en våg av sorg och tårar igen...Vi är trött och slut. 
Förutom toa-springet blir det en natt utan tillägg av kortison. 
Det är onsdag och vi hämtar ut en rullator. Nu kan han sätta sig och vila när och om han går ute. Andfåddheten är väldigt ansträngande. Återlämnar den rullator vi haft på lån från i fredags.
Jens åker tillbaka till Stockholm. Så bra att han varit hemma dessa dagar. Så värdefullt för oss alla. ❤️
Vi får besök av ex-svägerska med son från Sundsvall. En mycket trevlig dag igen. 

Natten mot torsdagen blir orolig och klockan 03.00 är det dags för kortison igen. Dagen går ganska bra. Det är andfåddheten som är det värsta. 
Klockan är 23.00. Mats tar en korttidsverkande morfintablett. Vi ska försöka sova. Imorgon är det fredag, Mats ska till tandhygienisten och sedan kommer sköterskan från Hemsjukvården. Efter operationen ifjol kollas tänderna ofta men nu känns det som att det kommer att gå onödigt mycket energi. Mats vill ändå göra besöket. 

FUCK CANCER!




Kommentarer

  1. Ja FUCK CANCER 😭
    Mina tårar kommer också när jag läser dina ord om era senaste dagar. Vad skönt för er att ni fått ha barnen med er och göra trevliga saker mitt i allt det sorgliga. Grattis till bröllopsdagen ❤
    Hälsa Jenny så gott och en stor kram till er båda

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil