Namngivning

Ifjol när Mats gjorde 36 (eller vad det var) resor till Umeå för strålningsbehandlingarna så var det samma gäng härifrån Örnsköldsvik med på tåget många av gångerna. De blev alltså nya vänner som samtidigt gjorde resorna trevliga och snabba.
Idag var det återträff med två av de andra samt deras respektive. Vi träffades på Restaurang Kajen för lunch kl 13.00 och sedan åkte vi hem till ett av paren som bor i Åmynnet för kaffe. Mycket trevlig eftermiddag.

Mats blev uppringd av en sköterska på Onkologen i Umeå som föreslog att han skulle prova att äta Omeprazol. Den reducerar mängden syra som produceras i magen. Hon tyckte också att han skulle ta vätskeersättning för att balansera upp ev salter och annat som minskat i kroppen. Bra idé!
Iväg till Apoteket! Vätskeersättningen var slut men den kan man koka själv så det fick bli så istället.
1 liter vatten kokas upp. Blanda i 1 tsk salt och 6 tsk socker eller druvsocker. Låt svalna o ställ i kylskåp. Tillsätt citron eller saft så blir det en godare dryck att dricka. Låt stå max 1 dygn.

Vi gjorde ytterligare ett besök innan vi kom hem vid 18.30-tiden. Under eftermiddagen fick vi namnförslag på klipparen av Irma o Arne. Ett helt utomordentligt förslag som vi tog direkt, eller ja, nästan direkt 😊 Mats hade ju tänkt att han skulle heta Virre så som han virrar omkring på tomten. Jag kommer att kalla honom Rune i alla fall.....han ser ju ut som en Rune 😉.
Rune hade i alla fall kört fast! Det var ju första gången som det hände så vi gick dit, öppnade locket och loggade in. Då stod det att 12.46 hade han fastnat.  Stackarn....han har ju suttit fast i stort sett hela tiden sedan vi åkte 😟. Vi gjorde egentligen inget annat än att starta honom igen o stå i närheten o se hur han kom loss. Lite framåt och lite bakåt mellan äppelträdet och avloppslocket o vips var han loss. Då gick han en sväng upp mot förrådet och sedan ner mot laddstationen och sa gonatt. Imorgon är en ny dag ....😜

Hoppas att både Rune och Mats mår bättre imorgon.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil