Dan före Dopparedagen


Igår packade vi så snabbt vi kunde och åkte från Long Island 09.45. Som du ser så hjälpte Thea till så att hjälm och skidglasögon kom med. 😊
Adam hade bokat plats på färjan som går kl 11.00 från Port Jefferson och över till Bridgeport. Man sparar inte tid på att åka den här vägen men miles och får dessutom ett naturligt stopp på ca 75 min vilket kan vara bra när man har en liten tjej på 2,5 år och som dessutom håller på att bli förkyld...igen. 😕 Rätt vanligt när man är på dagis och i deras fall så är det ca 10-12 barn i ett rätt litet rum och ofta är de inte ute någonting under dagen heller. Då sprids bacillerna snabbt. Vi är ändå glada att vi inte drabbats av magsjuka som en annan grupp hade för ett par veckor sedan. Hela avdelningen! Både personal o barn.
Thea gjorde det jättebra där bak i barnstolen. Hon lyssnade på sånger innan vi kom till färjan. Åt lite lunch på färjan o somnade inom fem minuter sedan när vi var tillbaka i bilen igen. Sov sedan 1,5 tim för att sedan titta på sina "shower" i iPaden. 15.30 var vi framme i Vermont.
Efter en god vegetarisk chiligryta hann vi spela Rummikub och sedan körde Leo o Carmen ett parti schack.
Jag sov i deras gäststuga och de övriga i stora huset. Vaknade 08.00!! Jag har varit enormt trött den sista tiden. Vet inte orsaken till det direkt men det är väl antagligen en salig röra.
Vaknade i alla fall till en fantastisk dag!

Utsikten från deras båda hus är otroligt fin! Man ser båda staterna Vermont och New Hampshire. De har haft mycket snö men den senaste tiden har det tyvärr både regnat och smält bort en hel del. Det är inte lätt att driva skidanläggningar här heller. Den snö de hade för någon månad sedan, den skulle de haft nu. Då hade liftköerna varit långa antagligen.
När man sitter här i deras fina stuga så kommer livets alla minnen över mig igen. Tänk alla dagar som vi befunnit oss i våra svenska fjäll. Ofta tillsammans med Maggan och Sture o deras barn, Hur många mil har vi inte åkt bil för att ta oss dit för några dagars ledighet? Bilen har varit överfull med allt vi behövt för dessa dagar och tänk så roliga år det varit.
Nu har jag allt detta som fina minnen och inser att det aldrig blir så igen men vilket tur vi haft som fått uppleva dom!
Thea vaknade tyvärr med en ordentlig förkylning. 😕 Det har fått bli lite införskaffande av mat idag och en promenad där jag träffade Laura o Max. Max hade hittat värsta största benet inne i skogen som han stolt bar hem. 
Vi är många som lagar mat inför morgondagen och även inför juldagen, ja, det blir väl som det brukar bli, maten går fram och tillbaka mellan kylskåp och matbord i flera dagar 😁. Skönt också att inte behöva göra mat alla dagar. 
Jens och Stina kommer hit ikväll och som jag känner dom så blir det flera vegetariska rätter från deras sida. 
Själv har jag gjort Rödbetshummus som en av mina favoritkockar på Go´kväll gjort. https://www.svt.se/recept/rodbetshummus
och så har det blivit en skål rödbetssallad. Ska fixa lite till imorgon men nu är det Go´natt!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil