Fiol, Lussekatter och Amazon


Äntligen fick jag till lussebaket! Jag har tänkt och tänkt men inte haft kraft och vilja att sätta igång. Nu är de klara och dessutom blev de goda.
Att baka jäst-degar är inte alls sig likt som hemma. Här är det torrjäst som gäller. Jag är med i en Facebook-grupp som heter Svenskar i USA och där kom det upp en fråga för någon vecka sedan var man kunde få tag i färsk jäst. Några svar kom in men det är bara vissa affärer och i vissa stater. Ingen nämnde NY men det lär väl finnas här någonstans kanske.
Hur som helst, jag lyckades få till dom med torrjäst. 😁

Färsk jäst lär väl finnas att köpa på Amazon......så snart sitter vi väl o beställer allt online och får det hem-levererat, på trappan, ett par dagar senare. Så småningom är vi väl så många som beställer så varorna körs ut med drönare. 😁
Inte långt ifrån där Jens bor ska Amazon etablera sig - kontorsmässigt. Det är en stor diskussionsgrej i New York, både för och emot. Ca 50.000 anställda ska det visst bli men de kommer nog mestadels utifrån, där Amazon verkar just nu så de som är emot etableringen menar ju att det blir inte så många New York-bor som får jobb.
Det här känner vi igen hemifrån. Företag flyttar till storstäderna. Anställda erbjuds att följa med - många gör det och då går bostadspriserna upp i staden de flyttar till, det blir bostadsbrist o de som inte har arbeten tvingas ut i ytterkanterna p g a för höga priser närmare centrala staden.

De som äger huset där Jens o Stina bor har lagt ut det till försäljning för en tid sen för $2.898.000.
Ja, du läste rätt....2.890.000 dollar. Taket läckte så tjejen som bodde överst fick vattenskada men det är åtgärdat nu. 😲
Ett annat alternativ som ägarna har sägs vara att de vill köpa grannhuset o därmed få så pass mycket mark så att de kan bygga ett högre hyreshus o sälja ut lägenheterna. Så gör många andra nu i Brooklyn o Queens. Amazons etablering gör att spekulanterna blir flera.

Intresserad? Läs mer här nedan eller se bilder på https://www.realtor.com/realestateandhomes-detail/75-McGuinness-Blvd_Brooklyn_NY_11222_M40278-77180#photo0

Property Overview - 75 Mc Guinness Blvd, Brooklyn, NY 11222 is a multi family home built in 1901. This property was last sold for $1,285,000 in 2013 and currently has an estimated value of $2,898,000. The $2,898,000 estimated value is 81.69% greater than the median listing price of $1,595,000 for the Greenpoint area. 

According to the Brooklyn public records, the property at 75 Mc Guinness Blvd, Brooklyn, NY 11222 has approximately 2,178 square feet, with a lot size of 2,500 square feet. Nearby schools include P.S. 34 Oliver H Perry School, John Ericsson Middle School 126 and Automotive High School.


Som vanligt i mäklarannonserna så beskrivs skolorna i närheten. Det är ju ofta så man väljer område....man tar reda på vad det är för typ av skolor först o sedan börjar man leta hus. Ja, åtminstone om man har barn i skolåldern.

Man förstår var trenden är på väg när Amazon kan göra denna flytt! Vi, konsumenter, håller på att ändra vårt köpbeteende o kommer kanske att gå ut på affärerna bara för att se showroom och sedan beställa på nätet.
Då är det lätt att bli shopoholic. Klick klick på varor, in med ett kreditkortsnummer och vips så är beställningen på väg. Klick klick igen....osv...

Jag gjorde mitt första köp igår så nu börjar förfallet även för mig. Får väl gå en 12-stegsbehandling när jag kommer hem för att komma ur köpbegäret. 😜 Eller kanske det räcker med en stund på terapisoffan typ som Roxy 😁
Nu är det dags för lite musik igen. Idag är det Leo som tränar Rustic Dance. Den behöver finslipas lite men Varsågod och njut!

Kommentarer

  1. Besvärligt när man måste klia näsan samtidigt. Duktig speleman 😊

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil