Hemmahelg = bakning


Jag bakade semlor och lite annat i helgen. Mycket uppskattat 😁 och vem tycker vĂ€l inte om semlor??? 
Nu insĂ„g vi att Fettisdagen inte Ă€r förrĂ€n den 5 mars och dĂ„ Ă€r vĂ„ra semlor slut för lĂ€nge sedan sĂ„ det blir nog till att baka flera lĂ€ngre fram 😊
Jag lÀste i DN hÀrom dagen att det har startats proteströrelser i en del stÀder i Ryssland mot vÀgsalt. Hemma gnÀlls det ju emellanÄt över vÀgsaltet men det rÀddar sÀkert mÄnga liv ocksÄ. I och för sig sÄ hÀnder det olyckor ocksÄ, tack vare saltet, dÄ renarna ofta lockas ut i vÀgarna för att slicka i sig saltet och de Àr ju inte kÀnda för att vara de snabbaste bort frÄn vÀgen nÀr bilar kommer körande.

För ett tag sedan körde saltbilen förbi hĂ€r pĂ„ vĂ„r gata och saltet sprutade i mĂ€ngder. NĂ€r jag sedan hĂ€mtade Leo vid skolbussen sĂ„ sĂ„g jag hur enormt stora saltflagor det spridits ut. Om det ens Ă€r salt alltihop? eller Ă€r det kanske marmorkross blandat med salt? Jag vet inte. Allt Ă€r ju vĂ€rldens största i USA - om det inte Ă€r vĂ€rldens minsta - sĂ„ det Ă€r vĂ€l kanske inte sĂ„ konstigt att saltet ocksĂ„ Ă€r betydligt större Ă€n hemma. đŸ˜Č

Åter till Ryssland; Salthalten i jordmĂ„nen ökar och vĂ€xtligheten minskar....och de som köper in vĂ€gsaltet tar emot pengar "under bordet" anser de som protesterar. 
Just vĂ€gsalt Ă€r oerhört lukrativt eftersom det köps in gigantiska mĂ€ngder....kanske mer Ă€n vad som skulle behövas men dĂ„ var det ju det dĂ€r med pengarna "under bordet". 
Enligt artikeln spreds 260000 ton vÀgsalt ut pÄ Moskvas gator ifjol.
GĂ„rdskarlar strör salt Ă€ven i trappor till bostadshusen sĂ„ hundĂ€gare fĂ„r ofta bĂ€ra sina hundar frĂ„n husen ut till saltfria omrĂ„den och snötĂ€ckt mark i parkerna. 

NĂ€r man tittar pĂ„ Jenny o Adams bil efter körningen frĂ„n Tannersville igĂ„r ( och Ă€ven andra bilar pĂ„ omrĂ„det som tydligen varit ute pĂ„ weekendresor) sĂ„ kan man konstatera att Ă€ven hĂ€r saltas det oerhört mycket. 

Var det inte som sĂ„ ocksĂ„ att Uppdrag Granskning tog upp det hĂ€r i nĂ„got program hemma i Sverige i höstas? Hade inte en hel del kommuner köpt in nĂ„gon sorts issmĂ€ltningsmedel frĂ„n nĂ„got oseriöst företag och detta hade kostat skattebetalarna mĂ„nga miljoner och det var egentligen vĂ€gsalt....men i fina hinkar. Allt gĂ„r att sĂ€lja med mördande reklam som det heter sĂ„ det Ă€r inte bara i Ryssland som girigheten Ă€r stor. 
Dessutom glömmer vi sĂ„ snabbt allt dumt som hĂ€nt och fokuserar pĂ„ nĂ€sta artikel som beskriver nĂ„gon ny dumhet. 


Kommentarer

Skicka en kommentar

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

Sköna Maj vÀlkommen och nu med sommarvÀrme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil