Hus till salu


För en tid sedan så skrev jag om ett hus på vår gata som de höll på att flytta ur och där de behövde tre containers för att städa ur huset!
Nu är huset ute till försäljning och idag var det visning. Adam och jag gick dit och nu önskar jag verkligen att Mats skulle få se det huset. Då skulle han få bekräftat att allt han gjort i Jenny o Adams hus har höjt husvärdet avsevärt.....eller så kanske man inte kan säga....det har gjort att deras hus är lättare att sälja än typ det hus som nu är till salu.

Husen häromkring är i grunden rätt lika varandra. Några har renoverat mer än andra genom åren. Några har utökat med något rum ovanpå garaget eller kanske gjort ett rum av garaget. Ofta är det halvtrapphus med kök o vardagsrum där man kommer in, sovrum uppe och allrum o tvättstuga en halvtrappa ner.

Adam talade direkt om för mäklaren att vi var grannar och att han mest ville se vad man kunde göra för sorts förändring med huset.

Vi båda insåg direkt att huset var i dåligt skick. Det hade fem sovrum på övre plan. (Jenny o Adam har tre sovrum)
Kök, vardagsrum, något som skulle kunna tänkas vara ett kontor och ett badrum med badkar på mellanplan och allrum och liten WC nere plus pannrummet vilket är det rum som Jenny o Adam också har som tvättstuga. Dubbelgarage - om än litet.
På framsidan ser huset rätt ok ut (ja, det är väl inte det finaste precis men ok ändå) men första bilden du ser är deras baksida och den hade inga blomrabatter, buskar, uteplats, gräsmatta eller annat trevligt. Däremot något sorts fundament som vi inte riktigt vet vad det kunnat vara. El var framdraget. Nu var det inget alls och det skulle behövas en ordentlig maskin för att få bort cementplattan mm.

Badrum, inkl badkar på mellanplan. Det här badkaret/duschen ska alltså serva alla som bor här och eftersom huset har fem sovrum så kan det ju vara rätt många personer.
Allrummet på nedre plan.
Det lilla toa-rummet på nedre plan.
Jenny o Adam har toa med dusch nere.

De här två bilderna visar pannrummet. Överhuvud taget fanns ingen tvättmaskin och tumlare i huset och faktiskt ingen kyl/frys i köket heller. Allt sånt måste installeras på nytt.

Adams kommentar när vi kom in i "tvättstugan" var; nu ser man verkligen vad Mats gjorde fint hos oss ifjol.
....och i mitt minne ser jag Mats i maj/juni ifjol där han så gärna vill göra det bästa av det lilla pannrummet inkl tvättstugan. Fyllde igen ett stort hål med cement och som förra ägaren täckt med en bit trätrall och där troligen mössen hade motorväg in i huset under tidigare år då de haft mus-besök. Spacklade och målade golvet fint. Omflytt av maskiner och tvättho och så installation av ny tvättmaskin och tumlare. Den som designat tidigare måste ha varit tokfull eller blind. Ingen ordning på något o rummet är litet.

Tyvärr tog jag inget foto i köket men kan konstatera att ombyggnationen som Mats (och snickaren Nick) gjorde 2015 har gjort huset modernare och luftigare och så får vi inte glömma den stora fina altanen som Mats byggde i maj/juni 2016. Det var ju då som han även var här då Dorothea föddes.

Försäljningspriset på grannhuset är $460.000 vilket Jenny o Adam inte alls tror att de kan få. Ska bli intressant att se vad priset slutar på. Det blir nog ett tufft jobb för mäklaren här.
Jenny o Adams hus köpte de 2014 för $430.000 men sedan har de ju renoverat en  del.

Kommentarer

  1. Ja, Mats har verkligen satt sina spår utöver världen.
    Han var duktig på att snabbt se vad som kunde göras till det bättre.
    Hälsa alla och ha det bra / Inger

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil