Det Ă€r mycket nu.....😊

Inte nog med att dagis Ă€r dyrt. Dom stĂ€nger emellanĂ„t ocksĂ„!  SĂ„ var det igĂ„r, fredag. Personalen skulle visst utbilda sig och det gör samtliga i personalen samma dag! Utbildningen avsĂ„g vad och hur de ska göra om nĂ„gon idiot tvingar sig in pĂ„ dagis. Visst, det Ă€r bra med utbildning men det blir ju struligt för förĂ€ldrarna som inte har förĂ€ldradagar att plocka ut....đŸ˜Č. DĂ„ Ă€r det bra att plocka ut en mormor 😜 sĂ„ vi jobbade hemma.
Hela samhÀllet Àr uppbyggt pÄ att mor- och farförÀldrar stÀller upp alternativt att mamman (oftast) inte jobbar utan Àr hemma. Dagis Àr sÄ pass dyrt sÄ man mÄste tjÀna rÀtt ordentligt för att det ens ska löna sig att jobba. Sen gÄr ju inte barnen till skolbussen sjÀlv eller hem igen nÀr skolan Àr slut utan dÄ vÀntar ju nÄgon pÄ dom vid bussen. Ett alternativ efter skolan kan ju dock vara att barnen Àr pÄ fritids.

För Thea Ă€r det mycket jobb med alla Babblarna. Fr v  Sosso, Gagga, Dadda, Bibbi, Goggo, Doddo, Sassa , Bobbo, Bibbi (igen) Babba, Sissi och Diddi. Förutom alla Babblarna sĂ„ har hon ju Ă€ven Maja (i hennes vĂ€nstra hand) och Moa (i hennes högra hand).
Ibland Àr de i lekparken och hoppar och klÀttrar. Ja, ni vet, det Àr sÄÄÄ mycket med dessa bÀbisar.
För mormor Ă€r det ju ocksĂ„ en hel del att göra en sĂ„n hĂ€r "jobbardag" sĂ„ jag Ă€r vĂ€l i stort sett helt upptagen med att följa med pĂ„ Theas resa. 😁 Samtidigt fĂ„r jag ju vara med om sĂ„ mycket sĂ„ sĂ„nt hĂ€r kommer man ju aldrig att glömma.

PÄ fredag eftermiddag kom Àven Nonna och Nonno (farmor och farfar). Vi gjorde det lÀtt för oss och gick ut och Ät pÄ den dÀr fina japanska restaurangen som vi varit pÄ tidigare.
Idag har vi haft en fin dag med Nonna och Nonno innan de Ă„kte hem till Vermont igen. Thea fick nĂ„gra nya böcker av dom och nu börjar man inse att min tid hĂ€r (och Jenny o Leos svenska prat hela tiden) har börjat ge effekt. Böckerna var pĂ„ engelska sĂ„ jag lĂ€ste dom pĂ„ engelska för Thea. DĂ„ sĂ€ger hon; 
- LĂ€s pĂ„ engelska. 
- Jag lÀser pÄ engelska.
- Nej, eh, lÀs pÄ, eh...
- Menar du pÄ svenska?
- Ja!
SĂ„ dĂ„ blev det en snabb översĂ€ttning o sĂ„ lĂ€ste vi dom om o om igen pĂ„ svenska. 
Hon pratar mestadels svenska med mig, Jenny o Leo. Ja Ă€ven en del med Adam vilket ju Ă€r bra för honom ocksĂ„. Vi tror ju att engelskan fĂ„r hon i alla fall som hemsprĂ„k sĂ„ det gĂ€ller att jobba in svenskan och det gĂ„r riktigt bra, Ă€ven om det ibland blir lite svengelska. 
"Kan du picka upp dom dĂ€r?" 😁

TyvĂ€rr blev Leos fotbollsmatch instĂ€lld dĂ„ det blĂ„ste för mycket o dessutom rĂ€tt kallt, typ +4° bara. DĂ„ Ă€r det tufft att spela fotboll i Breezy Park. 

Under kvĂ€llen Ă„kte Leo och Adam till nĂ„gra vĂ€nner sĂ„ Thea och jag Ă„t middag tillsammans. EfterĂ„t blev det diskning för Thea. Fotot visar henne vid diskbĂ€nken men för dig som vill se henne in action lite mera sĂ„ kan du se 7 minuter diskning hĂ€r 😁😁:


  
Har du 1,5 minut till ledigt sĂ„ kan du fĂ„ vara med pĂ„ en av de fĂ„ trĂ€ningarna 😜 som Leo gör pĂ„ fiol. 😁😁

Imorgon Ă€r det söndag. Adam ska fota frĂ„n helikopter över Manhattan sĂ„ det blir en hel del jobb för Thea, Leo och mig hĂ€rhemma och sen kommer Jenny hem frĂ„n Vermont igen. DĂ€r har det snöat 10-15 cm men förhoppningsvis gĂ„r det bra för henne att köra hem igen med den lilla Toyota Priusen. ✊

Jens och Stina Ă€r i Philadelphia i helgen. Jag börjar lĂ€ngta efter dom men fĂ„r hĂ„lla mig ett par veckor till. NĂ€sta helg har vi bokat in annat. 😁 
Det Àr mycket nu....

Tjingeling!

Kommentarer

  1. Thea verkar vara en fantasifull liten tjej, och lika aktiv som sin mormor. StÀmmer det? Har Leo valt instrument sjÀlv? Det Àr inte sÄ vanligt att de vÀljer fiol i den Äldern. Emil spelar gitarr, men Àr mÄttligt intresserad kan jag vÀl sÀga. Visst Àr det hÀrligt att umgÄs med de hÀr smÄ mÀnniskorna! Jag tycker de lÀr mig nÄgot hela tiden. I love it!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Thea Ă€r en "doer", precis som mĂ„nga av oss andra i vĂ„r familj. Tidigare sa vi att hon hade mycket bĂ€bisjobb men nu nĂ€r hon Ă€r 2 Ă„r o 9 mĂ„nader sĂ„ har det vĂ€l förĂ€ndrats till "barnarbete" 😁😁😁
      TÀnk om man hade samma energi hela livet som nÀr man Àr sÄ hÀr liten! Va mycket man skulle hinna med under sitt liv.
      Det var nog Leos pappa som valde fiol som instrument för Leo och han har en jĂ€ttebra musiklĂ€rare. Jag förstĂ„r inte hur hon kan fĂ„ 50 stycken att spela samtidigt o bra tillsammans vilket de gör pĂ„ sina konserter som de har nĂ„gra gĂ„nger per Ă„r. TrĂ€ning Ă€r dĂ€remot inte nĂ„got som Leo Ă€gnar mycket tid Ă„t. đŸ˜Č Vi fĂ„r vĂ€l se hur lĂ€nge han kör pĂ„. Mycket hĂ€nger ju pĂ„ vilka lĂ€rare man har, det vet man ju sjĂ€lv sen sina egna skolĂ„r. Kan de göra det roligt och man utvecklas dĂ„ kör man pĂ„, annars Ă„ker nog fiolen ivĂ€g. Vilket ju mormor och fler med mig skulle tycka va synd.
      Vi vuxna ska ju lÀra vÄra barn allt som de behöver för att de inte ska volta alltför mycket nÀr de vÀxt upp men de lÀr oss ocksÄ en himla massa. Det Àr Win-Win att vara med dom. Vilken tur man har som har dessa "guldkorn i tillvaron" för att anvÀnda din bloggs namn. Kram

      Radera

Skicka en kommentar

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

Sköna Maj vÀlkommen och nu med sommarvÀrme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil