Gör ej! Gör! This was good!


På tisdag mådde Leo bra igen men vi tog en hemmadag för säkerhets skull och för att minska smittorisken på skolan. Vi spelade Monopol ända in i konkursen vilket tog några timmar men vi delade upp spelandet på annat jobb också.
Leo bakade mördegskakor och jag minns hur det stod i den gamla bakboken därhemma 😁. Jenny hade ju sin tid då hon också gillade att baka. Det var väl i slutet av 80-talet och hon fastnade för Hallongrottorna som såg så goda ut på bilden. Hon bakade och det gick inte bra. De ramlade bara sönder. Sedan gick det något eller några år och så såg hon denna fina bild av kakorna igen i samma bakbok. Hon (och jag) hade glömt det förra försöket vid den tidpunkten och satte igång igen. Samma resultat. Den här gången skrev hon bredvid receptet "Gör ej". Antagligen tog hon för mycket mjöl och fick väl för dålig hjälp av mig.
Nu var jag lite mer beredd så vi tog det väldigt försiktigt med mjölet och här är dom! Tadaaa!
Thea är ju väldigt kinkig när det gäller mat så här har hon kämpat på med lite korvbitar, morötter och vad det nu var. I efterrätt fick hon en kaka av Leo och hennes betygsättning var glasklar; THIS WAS GOOD!
Igår hade vi vårkänning igen. Den kommer allt tätare nu även om det är lite regn idag. Allt oftare kommer vi upp i tvåsiffrigt på termometern. Regn plus värme brukar ge effekt i naturen på våren. Ser fram emot grönska. Härligt!


Igår kväll var det Sportaktiviteter på Leos skola mellan 19.30 och 21.00 så då var vi där. Leo älskar ju sport så det blev en kanonkväll.

Fortfarande är vi friska från magsjukan men kommer vi att klara oss? Den som lever får se. Tills vidare kör jag väl på med vitpepparkornen.

Kommentarer

  1. Vitpepparkorn är toppen! Fortsätt bara! Och blandat med lite småkakor blir det nog ännu bättre!! Hihi!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil