Fel plats vid fel tidpunkt

Jag vet inte vad den heter men kanske Rosenapel?
Såg den imorse när jag skjutsade Leo till Fotbollscampen så på hemvägen måste jag stanna o ta en bild. Enormt vacker, eller hur?
I tisdags åkte vi till Stanhope Stables och Leo satte sig upp på Snowflake och tog sitt livs första ridlektion!
Några varv gick de runt i ridhuset. Sen var det dags att känna på att trava. När man gör det första gången i sitt liv så blir det ganska stötigt.





Men en stund senare så blev det bättre takt.
Tack Snowflake! ❤️Leo ser fram emot nästa tisdag. Hoppas att han får rida dig även då.
Tråkigt att en häst"kompis" gjort illa dig på halsen 😕

Thea upptäckte att de fanns getter här så hon hade fullt upp med att ge dom mat med överinseende av en fin häst.
När hon blir stor så ska hon också rida, säger hon och galopperar i stolen när hon berättar.
Att tvätta håret är inte roligt men det måste ju göras. Ibland blir det belöning med glass efteråt. Två sötsaker tillsammans. 😍
Igår bäddade Thea ner sig i Roxys bädd tillsammans med Moa och Clubby. Idag ligger Roxy i bädden o vill inte gå upp. 
Det var ju så här....
När jag hade Pablo hos oss så åkte vi med Jenny på morgonen till West Hill Park och promenerade hem, ca 4 km. Jätteskönt att börja dagen så. I tisdags och igår gjorde Roxy o jag samma promenad. Jag får ju nästan aldrig med mig henne på promenad direkt från huset men det brukar gå bra om vi åker bil och sen går hem för hem vill hon ju alltid. Det är alltså ingen idé att ens dra henne för hon går INTE!
Anledningen till att hon ogärna lämnar hemmet är att hon blivit attackerad av andra hundar flera gånger så hon har lärt sig att utanför hemmets väggar är dom inte snälla.
Tisdagspromenaden gick jättebra. Hon var lite osäker i några, för henne, okända gatukorsningar men jag kunde rätt lätt locka med henne så vi kom hem.
Igår tvekade hon ytterst lite vid dessa gatukorsningar för nu hade hon lärt sig att vi var ju på väg hem och att hon kunde lita på mig. Jag hittade!
Då händer det som inte får hända! Vi är på fel plats vid fel tidpunkt!
Vi har en knapp km kvar hem. Vi har kommit in på "Fina gatan" där det t o m finns en liten trottoar. Jag ser att en kvinna kommer ut från ett hus o att hon har en rätt stor hund. Sen händer allt inom några sekunder! Hunden drar för att komma till Roxy. Kvinnan följer med som en vante men orkar inte hålla hunden. Hon ramlar på gräsmattan. Hunden fram till Roxy. Sen vet jag inte om Roxy måste nafsa hunden för hen är för påstridig eller om hunden nafsar Roxy. Allmän villervalla. Kvinnan kommer upp på fötterna igen o jag förhör mig om hur det är med henne. Hon är ok, men chockad tror jag. Hon frågar hur det gick med Roxy vilket jag inte kan  ta reda på för Roxy drar för livet för att komma därifrån. Hon är livrädd och skakar och har svansen mellan benen. Eftersom hon inte har några synliga skador så går vi. Kvinnan säger att hunden inte brukar bita. Väl hemma så tar jag av henne halsbandet och då skriker hon till men hon är så, lite Drama Queen och gör stort väsen av sig om man rör hennes tassar eller öron.
Vet inte vad hon varit med om i sitt "tidigare liv". Hon "ingick" ju i husköpet när Jenny o Adam köpte huset 2014. Givetvis fick de en förfrågan av den tidigare ägarinnan o de svarade Ja, vi försöker. Då låg hon mestadels nere i en liten förrådsliknande del under krypgrunden. Successivt har hon blivit lugnare o lugnare. Då kommenterade grannarna när vi kom med henne på promenad; Oh, är Roxy ute o är kopplad? Hon var visst känd att springa runt i området o kanske både ställa till lite oreda bland de andra hundarna som mestadels sitter inne eller är ute på bakgården. Det är inte så vanligt att man tar promenader med hundarna. Här på Long Island ser man dom stå i fönstren o skälla när man går förbi. Sen fick hon sig säkert några smällar av "grannhundar" också. Sånt glömmer man inte....

Roxy ligger mestadels resten av dagen.
Igår kväll kom Leo åt hennes vänstra öra o återigen skriker hon. Idag har hon inte klivit upp alls o nu är klockan över 14.00. Hon har inte ens varit ut o kissat. Jag har lockat henne med diverse godsaker, men ack nej! Hon ligger i sin bädd under Adams säng. Jag la en godis ett par meter från bädden o den har hon masat sig upp o tagit men sen gått o lagt sig igen.
Stackars lilla Roxy...
Idag gick jag promenaden utan Roxy. Det blev några bilder på allt vackert istället. Här blommar vitsipporna och jag får en längtan till Skule. Det finns ju så otroligt mycket vitsippor där, när det är dags för dom .
Liljekonvaljerna är på gång snart.
Någon slags violer.
Och så är det alla dessa vackra träd som jag inte vet vad de heter.
Olika sorts aplar kanske?

😍
T o m maskrosor är ju vackra. Jag kommer ihåg berättelsen jag hörde för många år sedan. En kvinna från Asien var här o skulle besöka en bekant som var sjuk. Hon gick ut på ängen för att plocka blommor att ta med o kom tillbaka med ett stort fång maskrosor. Jättefint!
Man borde sjunga som Carl Anton;
Jag lät alla mina maskrosor finnas, 
fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut
men det är så skönt att sitta och minnas, 
små solar i gräset när sommarn är slut




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil