Vandring i Skuleskogen

Jag bor ju ca en halvtimmes körning från Skuleskogens Nationalpark och den är så stor och har så mycket fint att erbjuda så där kan man vandra hur mycket som helst. Häromdagen hörde jag att det fanns massor med blåsippor där så idag åkte jag dit för att se dom. Det var massvis! Så vackert!
Såna här Corona-dagar med hemisolering behöver man såna här vandringar. Fåglar som sjunger, bäckar som porlar och så blåsippan som står där på sina lite ludna ben. En av de första blommorna för året. Där står de med sin blåa färg och lyser bland alla vissna kvistar och löv från i höstas.
Skönt också att se havet utan is. Man får sommarlängtan.
Efter leden upp till Slåttdalsskrevan passerar man klapperfält. Rundade stenar som har formats av havets vågor och strömmar. Här på 150 m över havsnivån dundrade vågorna in med full kraft för 8000 år sedan.
Den gulgröna laven som växer på stenarna heter kartlav. Rätt namn, eller hur?
Det är inte bara fåglar man får se när man vandrar. Vips hade jag en groda på stigen.....kanske var det en prins som jag missade. Vem vet?
Eftersom landhöjningen är störst här i Sverige så kan man tänka att det hände mycket i samband med inlandsisen och därefter när bl a det här låg under vatten. Buller och bång! Det var mycket som flyttades om och lades i en hög för sig. Det här stenblocket ligger stabilt ett bra tag till för förhoppningsvis tar det lång tid till dess att havsvågor åter kan forma och flytta stenblocken.
Som belöning, när man kämpat i skapligt motlut, så kommer man upp till Slåttdalsskrevan. Maffigt!
Jag var rätt ensam på min vandring men när jag vände för att gå tillbaka härifrån så mötte jag ett utländskt par som hade sin katt med sig i koppel. Så idag har en misse varit upp till Slåttdalsskrevan och njutit av det fashionabla. Måste ta tid att gå med en katt i koppel, de är ju inte som hundar och knatar på  framåt lika lätt. Möjligen åkte han på mattes axlar emellanåt för hon plockade upp honom direkt när vi möttes och där satt han och såg väldigt nöjd och nyfiken ut.
Ja, det var en fin dag i Skuleskogen. Idag var det blåsipporna som drog mig hit men jag gör lätt om det här. Lyxigt!

Kommentarer

  1. Vilken härligt promenad du gjort Ingegärd! Det gäller att ta sig för med olika saker i dessa underliga tider. Här skiner solen idag, och grannen fyller 55 år. Det ska vi fira utomhus med avstånd! :D Var rädd om dig! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken tur att solen skiner så blir firandet trevligare. Här har det regnat ett dygn o så är det 4-5 grader bara så något utomhusfirande här skulle ha varit otänkbart. Fortsätt hålla ut! Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil