Vad gör man i November?

 

Förra torsdagen åkte Jens, Stina o Maja-Lisa upp till Bäck. Sov en natt och fortsatte sedan upp till fjällen. Maja-Lisas första fjällresa. Resan gick bra.
Vi har ju haft ovanligt varmt för att vara i mitten av november så att vara utan bil går hur bra som helst. Man kan lätt cykla och promenera. Jag köpte en träningsklocka för några veckor sedan o tänk den triggar igång "tävlingsdjävulen" i mig så jag gör helt klart mer träning/rörelser/steg än innan och jag var ju rätt bra på att röra på mig innan också 😊. Jag har ju t o m börjat köra Hemmagympa med Sofia från SVT Play!!! och det får nog betecknas som ett världsrekord i sig...om jag nu håller i förstås. Hur som helst, nu måste man ju "stänga" dagens träningsringar på klockan, he, he. I tisdags cyklade jag in till stan via Kungsholmen och sedan tillbaka en annan väg. Blev ca 2,5 mil. Bilden är tagen från Södra Mälarstrand vid Pålsundet. Det är synd att man inte kan njuta av fika på något café men Coronan har ju lagt sig som ett täcke över hela Sverige nu så restriktionerna är ännu strängare. Budskapet är väl i runda svängar; umgås enbart med din egen familj eller umgås inte med någon alls. Håll i, Håll ut, Håll avstånd har fått ett tillägg; STÄLL IN. Ställ in alla eventuella möten, fester och middagar.  Hitta inte på någon anledning som ska kunna rättfärdiga just ditt argument att inte behöva följa restriktionerna. De gäller även dig! Punkt!  Vi måste få stopp på eländet! En positiv nyhet den här veckan är att ett par vacciner visar ett hopp om att kunna godkännas för att användas världen över. Kan man våga hoppas? Har vi ett vaccin klart för leverans i januari? eller februari? Under våren 2021 i alla fall?
I mars när det här började så sa vi; Vilken tur att vi går mot vår och sommar! Tänk om det här kört igång under hösten och vi hade gått mot mörkare tider.....Precis där är vi nu och vi har levt isolerat (mer eller mindre) i nio månader nu. Vi är inte i mål! Vi måste orka ett tag till. Det går upp och ner humörmässigt. Ibland vill man bara lägga sig och sova o vakna i april men så inser man att vi bör vara glada och hjälpa varandra. Så länge alla nära och kära omkring oss är friska och åtminstone inte drabbats så illa att de behövt in på sjukhus, kanske t o m IVA för att sedan ändå inte orka....ja, då får man ju ändå vara glad. Ingen omkring mig har ens testats positivt men nu gäller det att orka den bit vi har kvar. 
Nu har jag även cyklat över Guldbron. I media låter det ju som alla i Stockholm bryter mot de restriktioner som satts upp o att alla är sjuka. Så är det inte. Stan är väldigt folktom. Drottninggatan såg ut som en vardag i Övik, enbart några flanerade. 
Stan har börjat julpyntats. Jag måste åka in någon dag när det mörknat och njuta av allt bling, bling 😊
NK har i vanlig ordning julpyntat i sina skyltfönster. Helt fantastiskt gjort när man tittar närmare och ser att allt är gjort av återvunnet material. Det är pappersstrimlor från kontorets papperstugg, kartong osv.
Så här skriver de: Julen på NK är en del av vår saga i detalj skapat för att också behaga, återvunnet var allt vårt material, handgjort och hållbart blev ett ideal, julens glädje till stora och små, vi innerligt hoppas att alla ska få. 
En mer hållbar vintersaga
Snödrottningen sprider snön från sin klänning
hennes gnistrande skrud ger av vinter en känning
nu lyser snön så vit i vår natur
och vinterpäls har då alla djur
En liten söt iller (?) åker upp och ner ifrån sin snögrotta. 
Jätten bäddad under snöns mysiga täcke och lakan
godnattsaga läser tomten och stryker skägget på hakan
Älvorna trår sin ljuvliga dans under norrskenets magiska ljus
hoppet växer att jul ska komma till varje bo och hus
Det verkar bli en strålande jul i år
Lämlar surfar på älvans böljande hår
Mössen rider på flak över sjön
Vargar gör julens änglar i snön
Klappar med luftpost såklart
Äntligen jul blir så underbart
Månen lyser vit över isen på fjärden
Tomten mot Jul nu leder färden
Lucia och renen försöker att skrinna
anas den stämning av jul alla vill finna
Tomten på stegen högt klättrar opp
Tar stjärnan från skyn till granens topp
medan granarna sjunger i kör
Julglädjen sprids som sig bör
Glitter, hjärtan och ljus
God Jul! hörs i fjällets sus
Nu blir det Jul
det ska bli livat och kul!
Räven hälsar välkommen till sin lya
alla vänner både gamla  och nya
Alla djur får vara med
det är en fin och gammal sed
Titta närmare....det är mycket bra gjort! 
Jul ja...undra hur julen kommer att bli. Jenny skickade ett roligt paket med foton, teckningar o hennes doktorsavhandling som hon färdigställde för ca ett år sen nu. Hon disputerade och godkändes så nu har vi en professor i filosofi i familjen. 😍 
Jag började läsa men insåg att det här kommer att bli svårt 😁😁. Behöver nog hela jul- och nyårshelgen på mig....
Sen kom tårarna....Både tårarna för saknaden men också tårar för glädje och stolthet. Grattis Professor Strandberg ❤️
Dagarna är korta...eller skulle jag gå upp lite tidigare så skulle de ju bli längre förstås men varför? De dagarna har jag redan gjort i livet. Gått upp alldeles för tidigt. Hela världen har ju varit för morgonpigga och dit hör inte jag. 
Nåja, jag kommer ju ut varje dag och får dagsljus och alltid upptäcker man något. Här har vi ett foto på ett träd som "angripits" av halvparasitisk trädlevande blomväxt, nämligen den fridlysta misteln. Mistel och järnek är de enda vintergröna bladväxterna i vårt land. 

Kommentarer

  1. Härligt att läsa att du har det bra ❤
    Häftigt att få åka till fjälls när man är så liten. Sååååå söt ❤
    Grattis till Jenny och till mamma Ingegärd som har fått en professor i familjen. Så bra gjort. Här hemma är det som vanligt. Vi går ut med Zigge på sjörundan igen. Han är pigg. Kattungarna växer, busar och är olydiga. Lite jobbigt med pappa men men vad gör man 🤔
    Har fått ett dåligt besked utav Tomas igår som jag inte vill skriva om här. Du får reda på det via mailen. Ha det bra och sköt om dig ❤😊

    SvaraRadera
  2. Maja-Lisa is so beautiful!
    I haven't been on your blog for awhile and really enjoyed it and so admire how you share great photography and your life and feelings,
    We are so proud of Jenny and glad to have a grand professora in the family.
    Miss you. Sending good wishes and love for the holiday season.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you Susan, Yes we're so proud to have a professor in the family 😊. But the best is our Grandchildren (sorry Jenny 😜). I miss you all soooo much and we have to beg for a vaccin ASAP so we can see each other again. All the best to you both, take care and don't forget to keep distance. ❤️

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil