Julgransplundring!

Härligt! Nu är det gjort! Det blev ingen dans kring granen och ingen fiskdamm heller (den tiden är ju historia sen många många år, men kul var det)  men nu är adventsstjärnor, adventsljusstake, julgran m m undanplockat. Det är så roligt och fint när man tar fram det inför första advent men det känns ännu bättre när man plockar undan det. Då är ju ljuset på väg tillbaka o det känner vi av redan nu även om det fortfarande är för mörkt på kvällarna men man blir glad när man ser julrosen blomma hos grannen.....

.....och rhododendron-knopparna väntar på våren...

Vi har påbörjat ett nytt år och jag fick ju återigen känna på trevligheten att ha vänner omkring mig på nyårsafton för de som kidnappade mig på julafton kom till mig för att fira in 2021. God mat, dryck och roliga spel. 


Vi hoppas och tror ju väldigt mycket på 2021. Nu får vi se vad man får först, Corona eller vaccinet. Håller man sig hemma och utan kontakt med någon så klarar man sig väl från Covid 19 men mentalt är det ju tufft att klara det. 

Humöret och orken att hålla sig hemma går lite upp och ner. Energin går ju ner på ”rött” och tidigare fyllde man ju på energinivån genom att träffa människor. 

Man är less på att inte kunna göra så mycket annat än gå på promenader men sekunden efter så får man dåligt samvete. Det är ju inte synd om oss alls! Vi har vatten i kranen och mat i kylen. Inga bomber har fallit som slagit sönder hela vårt land. Det enda som krävs är att man håller avstånd, tvättar händerna och inte umgås med mer än möjligen sin egen familj. Det är inte svårt ”på papperet” men i verkligheten….

När man läser statistiken idag så ser man 437.379 bekräftat smittade. 8727 avlidna….


När man bor ensam så blir det ju lite prat men för att inte få total tunghäfta så har vi ju telefonen som ”medicin” tack och lov. Jätteroligt att prata med alla även om det inte kommer upp i samma nivå som när man träffas men vi sitter ju s a s i samma båt så då är telefonalternativet bra. 


Undra hur våra liv ser ut i framtiden, när vi kommit förbi Pandemin, för en dag har vi ju trots allt lämnat den bakom oss. Som det är nu så sitter vi i soffan och shoppar, ser TV serier från sängen eller soffan. Gympar i vardagsrummet. Umgås med släkt och vänner via Zoom, FaceTime eller liknande. De som jobbar har sina arbetsmöten på samma sätt och f ö så utförs många arbeten hemifrån. T o m AW görs digitalt. 


Snart är digital vård också självklar hemifrån. Doktorn via nätet och sedan en översyn via ett digitalt ”öga” för att sedan få vård i hemmet. av sjuksköterska om så krävs. Men då krävs också att vi är duktiga på digitaliseringen. Det är ju inte så säkert att vi klarar det för även om vi är rätt duktiga nu så ändras och utvecklas ju tekniken i sån takt att vi inte hinner med. Vem tar ansvar för att uppkopplingarna funkar och ordnar uppdateringar? 

Tills vidare så promenerar vi vidare i det grå vädret. 😁



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Sommaren är här!