Körsbärsdalen i Nangijala

 

I tisdags cyklade jag in till Körsbärsdalen i Nangijala....eh, Kungsträdgården menar jag men nu kan de byta namn till Nangijala för det måste vara så här det ser ut där. Det var varmt den här dagen, säkert 14-15 grader så man kunde sitta där o njuta i solen ett tag. 

Det är ju som två alléer men antagligen är det två olika sorters körsbärsträd för på ena sidan blommade det så här och på andra sidan var det väldigt få blommor. Vilken bra uträkning i så fall! Då kan man ju se dessa vackra blommor i flera veckor för tyvärr blommar de ju inte så länge förrän det ser ut som att det snöar rosa kronblad. 

Jag undrar hur många foton som är tagna under den här tiden när träden blommar? Sedan tar man det antalet gånger alla år som träden funnits där. Det är en attraktion som så mycket annat så folk vallfärdar dit. Sååå vackert. Det känns som att man sitter på ett rosa moln när man sitter där i solen. 
På onsdagen var det fint väder till en början men sen slog det om. Jag hann cykla in till Maja-Lisa och ta en promenad med henne, Jens o Pablo. Jens hade medhavt fika så vi satt o njöt en stund i en liten park innan kylan började breda ut sig. 
Sen har det varit lite regn, snöblandat regn, blåst, sol, ja ett riktigt aprilväder så de där 15 graderna sjönk ner till typ 5. Omysigt...
Här är några mini-tulpaner som kämpar i snålblåsten. Jag har fått ta på mig vinterjackan igen men det är väl så det brukar vara i april. Samtidigt grönskar det mer och mer så naturen kämpar på, precis som vanligt. Skönt....den vet att inom några dagar så är det varmt igen. 

Även vi måste Pandemi-kämpa ett tag till med att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om vi känner oss det minsta lilla sjuk. Fler och fler blir vaccinerade men några av landets regioner har väldigt högt antal smittade. Västernorrland har Sveriges högsta smittotal i förhållande till befolkningen. 1335 fall per 100000 invånare har registrerats de senaste 14 dagarna, att jämföra med rikssnittet på 794 fall. Mörkast är läget i Örnsköldsvik. Där finns hälften av alla fall, men mindre än en fjärdedel av befolkningen.

Enligt Folkhälsomyndigheten har Sverige nu 938.343 bekräftade fall och 13.923 avlidna sedan mars ifjol. Nu smittas yngre mest. 20-59 år.

Så återigen....Håll avstånd. Umgås bara med de allra närmaste. Gör inga onödiga shoppingturer utan handla så sällan som möjligt och då ensam. 
Vi vill inte åka till Nangijala riktigt än....Vi åker till Kungsträdgården och tjuvkikar lite på den istället. 





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil