Första december 2021

Förra torsdagen åkte vi upp till Easthampton till Adams syster o föräldrar för att fira Thanksgiving. En jättetrevlig helg med mycket god mat. En dag var vi till Park Hill Orchard. Det var stängt för säsongen men man kunde promenera omkring bland konst och fruktträd. Fint nu men säkert ännu finare på sommaren. Bilden visar en mängd virkade vallmoblommor. Jättefint! Det är kanske något sånt projekt man ska dra igång därhemma i soffan om man ska fortsätta sitta inne p g a pandemin. 
En annan dag åkte vi in till Northampton. Åt lunch på en enklare restaurang o vem fanns där på en stor fin tavla? Jo, Greta Thunberg och Jane Goodall. Jane behöver kanske ingen presentation men har du glömt så är hon väl mest känd för sin stora forskning om schimpanser. Greta...hon behöver nog ingen presentation

Tillbaka hemma igen så är dags för skola. Thea är ju drygt 5 år men hon gör som alla andra 5-åringar och åker med skolbussen till Kindergarten. Eftersom hon är på typ fritids efter skolan så hämtar Adam el Jenny upp henne när de jobbat klart. Det blir långa dagar för henne men hon trivs med att gå i skola. Gillar att skriva bokstäver, pyssla och teckna. Precis som Leo gjorde så går hon i duo language och har spanska som sitt andra språk så ibland kommer hon hem med flera A4-sidor läxa. 
Ryggsäcken är packad med lunchlåda, mjölk och vatten. Munskydd på. Klockan är 7.45 och bussen kommer.
Leo går i åttan och nu kan han promenera till skolan, Stimson Middle school. Iförd munskydd och det är ju perfekt när man är i den åldern då man har fått tandställning 😜. Nästa år blir det till att åka buss igen för då byter han skola men det är då det....

Det här med munskydd har jag ju provat nu ett tag. När vi var inne i city fick vi dessutom visa våra vaccinpass för att få ett bord på den koreanska restaurang vi besökte. Munskydd är väl kanske bättre än att vara utan men de sköts ju lite hur som helst. Det fingras och plockas på dessa munskydd hela tiden. De åker ner och måste därför dras upp. De sitter som "tomteskägg". De är över munnen men inte över näsan. De hänger i ena örat, beredd att dras upp om det behövs. Ja, man ser en massa olika varianter. Kan man inte hålla avstånd, vilket kan vara svårt då det är mycket folk, så är nog munskydd bra, lite smitta stoppar de säkert. 
Här är jag på väg till affären för att handla lite mat. När man ser alla dessa luftledningar så förstår man att det blir strömavbrott lite då och då. Ledningarna på bilden ser ju bra ut. Ibland kan det vara värsta härvan som hänger däruppe.  
Jag kunde inte ta det perfekta fotot här när flaggorna var helt ute men det här är ju ändå så typiskt amerikanskt. Den ena flaggan har texten Freedom or Death och har pistoler under. Den andra, Blue lives matters avser vikten av att poliser ska få använda sina vapen. All lives matters tycker väl de flesta men polisen behöver kanske inte skjuta ihjäl folk/barn tycker man men vi har ju sett flera exempel där det blivit dödlig utgång. 
På dragkroken hänger en stor, stor pung. 
Signalen är tydlig....
Det här är väl heller inget som vi ser därhemma. Stop All Way, dvs stopp för alla i denna fyrvägskorsning. I vilken tur kör man sen då? Sånt reder man ut vid korsningen. Den som kom först, kör först, och sedan i tur och ordning. Visst, man kan ju vinka fram någon också för att både vara vänlig men för att också vara mer säker själv kanske. Eller så kanske man kör modellen; Störst kör först 😁
Familjen drar iväg till skola och jobb på dagarna och Roxy och jag tar det lugnt. Pratade med en väninna där hemma idag och hörde att de hade -16 grader i Örnsköldsvik. Det är ovanligt kallt i Sverige och snö över nästan hela landet. Hoppas verkligen att det är tillfälligt och att det sedan blir en mild vinter. Vi har ju knappt börjat vintern så ska det fortsätta på det där viset så blir det tufft. Här har vi en riktigt fin dag med sol och +9 grader. 
Nyhetssajterna skriver om det muterade viruset, Omikron, som nu sprids över världen och ändrar restriktioner här och där. Ja, klarar jag att ta mig hem utan sjukdom så har jag haft en himla tur som kunnat göra den här resan.  Rekommendationerna nu är att man ska testa sig så fort som möjligt när man kommer till Sverige, isolering i sju dagar med test på den femte dagen. 
The never ending story, verkar det som. Min väninna därhemma o hennes man hade tänkt åka till hennes barnbarn i Denver om en vecka. Hennes man har avbokat och hon avvaktar. Sååå tråkigt om hon inte kommer iväg. Var det kanske bara ett "litet fönster" som öppnades en kort tid o gav mig chansen att ge mig iväg?


Kommentarer

  1. Julian älskar sitt munskydd eftersom han har tandställning så nog är det ganska omtyckt av många just i den åldern. Hans käkkirurg bekräftade det😁. Så glad att du lyckades komma iväg. Ni ser ut att ha det mysigt!

    Maria

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sköna Maj välkommen och nu med sommarvärme

Trollsjön, Silverfallet, Midnattssol och Kratersjön

Mil efter mil